Om Formbar

Formbar Glassverksted AS holder til i Haugesund og er et fellesverksted og atelier som ble etablert i 2017. Formbar drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Shirani Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund fra Karmøy.

Vi satser konsekvent på høy kvalitet og tilbyr norskproduserte designvarer, brukskunst og kunst i glass. Formbars besøkslokale består av et kombinert verksted og utsalg på 150 kvm i Haugesund sentrum. Verkstedet består av et fullt utrustet glassblåserverksted og slipeverksted.

 
 
Formbar_gruppebilder.jpg
Formbar_poretrett_eirin.jpg

Eirin Bjørsland Hansen (1985)

Eirin er utdannet glassblåser fra Riksglasskolan i Orrefors og har en BA i glasskunst og design fra Det Kongelige Danske kunstakademis skoler i Danmark. I 2015 tok hun fagbrevet i glassblåserhåndverket.

Eirin jobber både funksjonelt og skulpturelt, men dras stadig vekk fra det tradisjonelle mot det abstrakte og skulpturelle. Som nordisk kunsthåndverker med en lidenskap for formgivning i glass vil hun beskrive seg som handlekraftig og autentisk. En stor del av hennes arbeider handler om egne følelser og opplevelser, og hun uttrykker seg ofte i form av repetisjon og bevegelse.

Formbar_poretrett_julie.jpg

Julie Shirani Kausland (1984)

Julie er utdannet glassblåser fra Glasskolan i Kosta og Riksglasskolan i Orrefors, og har fagbrev i glassblåserhåndverket. Hun har vært med på å drive et verksted i Sverige før hun flyttet til Haugesund og startet Formbar Glassverksted sammen med Kirsten og Eirin.

Julie jobber strukturert og er opptatt av teknisk godt  håndverk med høy funksjonalitet og fokus på detaljer. Som formgiver har hun en lidenskap for brukskunst av høy kvalitet med en estetikk som gjenspeiler hennes interesser og verdensanskuelse.

Formbar_poretrett_kirsten.jpg

Kirsten Vikingstad Storesund (1988)

Kirsten er utdannet glassblåser fra Riksglasskolan Orrefors og har fagbrev i glassblåserhåndverket bestått hos Klart Glass i 2013. I 2016 gikk Kirsten ut med bachelor i glassdesign fra Det Kongelige Danske Kunstakademis skoler, Designskolen Bornholm.

Kirsten arbeider systematisk og bruker mye av sitt opphav som hovedinspirasjon til nye produkter og kunstobjekter. Som formgiver og håndverker jobber Kirsten med komposisjon, stramme former og blander gjerne andre materialer inn i arbeidene for å skape et helhetlig inntrykk.